Cultuur onderwijs

Als je de minister van cultuur moet geloven dan wil ze dat ieder kind in Nederland goed cultuuronderwijs moet krijgen. Om de scholen de mogelijkheid te kunnen geven om goed cultuur onderwijs te kunnen geven heb je kunnen lezen dat betrokken partijen onlangs een intentieverklaring hebben getekend. Je ziet dat het voor het eerst is dat het belang van een goede cultuureducatie zo breed is erkend. Al de culturele instellingen kunnen zoals je ziet op basis hiervan concrete afspraken maken. In de intentieverklaring kun je lezen wat de gezamenlijke ambities zijn voor het cultuuronderwijs van rijk en gemeenten, maar ook voor de provincie en schoolbesturen, dit staat nu voor de komende tien jaar beschreven.

Cultuuronderwijs heeft alles te maken met wat je op school leert, goed lezen, schrijven en rekenen aldus Bussemaker en Dekker. Volgens minister van cultuur Jet Bussemaker is het zo, als je literatuur leest dan ontwikkel je je woordenschat, als je een museum bezoekt, dan wordt je geschiedenis zichtbaar, maar ook tastbaar en voelbaar. De bedoeling van deze intentieverklaring is dat je gaat proberen schoolleiders enthousiast te maken en ervoor te zorgen dat leraren worden bijgeschoold. Je hebt nu al resultaat want je ziet dat er al een aantal gemeenten zijn waar de scholen en culturele instellingen al afspraken hebben gemaakt. Je ziet dat er in Den Haag al negentien erfgoedinstellingen mee werken aan museumlessen in het basisonderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>